Om SleepTight

SleepTight grundades 2017 och är ett Lundabaserat bolag som har tagit fram ett innovativt snarkhjälpmedel. Snarkkragen har hjälpt många människor och bidragit till att de sover bättre, vaknar utvilade och mår bättre. Tillverkning sker i Sverige och materialet som används är noga utvalt för att möta höga kvalitetskrav.

Sluta snarka Christer!!!

Historien bakom till SleepTights innovativa snarkkrage börjar i Lund hemma hos Marianne och Christer Wallin. Marianne hade problem med att mannen snarkade så förskräckligt!

Det hade han gjort under många år men det eskalerade ju äldre han blev. Detta ledde fram till att Marianne, som är en idérik och kreativ person, började fundera på hur man skulle kunna få slut på Christers snarkande.

Marianne läste på om kroppens anatomi och funktioner i halsregionen och de negativa effekterna av att inte få sova ordentligt. Hon fick en idé. Hon tog idén vidare och diskuterade den med ledande forskare vid Lunds universitet och erfarna ingenjörer på forskningsby Ideon i Lund. 

Efter år av forskning och produktutveckling fanns det till slut en produkt att testa på referensgrupper. Testerna blev mycket framgångsrika och det fanns direkt en efterfrågan på produkten. Efter mindre justeringar så gick snarkkragen i produktion och 2018 lanserades den på den svenska marknaden.

 

Lansering 2018 och våra framtidsplaner

Produkten har funnits på marknaden sedan juli 2018. Vid undersökningar under våren 2020 framkom det att snarkkragen hade fler goda och positiva effekter än vi hade anat. Kunderna upplevde att man fick längre sömn under natten och kom in i djupsömnen som man inte gjort tidigare!

Ytterligare effekter som framkom var att den äkta hälften som tidigare blivit störd under nätterna sov bättre utan att bli störd som tidigare. Mycket positiva resultat – vilket känns oerhört tillfredsställande för oss som står bakom produkten!

Vår vision

Vår vision är att bidra till att lindra det stora samhällsproblem som snarkning och dålig sömn orsakar. Vår snarkkrage är en del i detta arbete. Vi arbetar nu med att utveckla kompletterande produkter och tjänster till vår snarkkrage, exempelvis specialkuddar, för att möjliggöra en ännu bättre sömn för alla som har en snarkproblematik.